26 de març de 2020

COMUNICAT ESCOLA 26.03.2020

Des d’aquests dies de confinament, hem considerat positiu posar-nos en contacte amb vosaltres per tal de comentar-vos alguns temes que us poden ser d’interès.

Davant l’excepcionalitat de la situació que vivim, el nostre treball com a mestres ha fet un gir inesperat i molt important. El que dona sentit a la nostra feina és el contacte diari amb els nostres alumnes, la relació humana que hi podem establir (un somriure, una carícia, una abraçada...), el seguiment en directe dels seus aprenentatges, presenciar els seus “ja ho tinc”, “ja ho he entès”, “mira què sé fer”, “ara m’ha sortit!”. Avui per avui, hem perdut aquesta vivència; de fet, us enyorem molt, nens i nenes, nois i noies... i, de ben segur que, com vosaltres, tots trobem a faltar la nostra escola.

Què fem davant d’aquestes circumstàncies? Com organitzem, a grans trets, el nostre teletreball?

 • Enviem activitats i recursos per correu per als nostres alumnes. Totes aquestes feines són, com sabeu, recomanables per refrescar continguts, però no avaluables.

 • Contactem amb serveis socials i, així, gràcies a la col·laboració de Protecció Civil, podem arribar a totes les famílies de la nostra escola. 

 • Mirem de mantenir activa la nostra presència a través de les publicacions d’Instagram i del bloc (vídeos, endevinalles, embarbussaments, recursos educatius, recomanacions...).

 • A partir de la setmana vinent, per tal de mantenir la proximitat amb els alumnes, s’enviaran vídeos a través de Telegram. Mitjançant els vídeos, l’equip de mestres enviaran missatges als alumnes i donaran pautes dels treballs proposats.

 • Obrim a les famílies tots els canals de comunicació al nostre abast.

 •  Recordeu que a través del correu del centre (centre@santgenis-santaagnes.org) podeu fer-nos arribar les vostres propostes, inquietuds, suggeriments...
 • També disposeu dels correus de les tutores de grup per qualsevol aportació més particular. 
 • Recomanem que totes les famílies formin part del grup de Telegram de classe, ja que és també un mitjà de comunicació que s’utilitzarà al llarg d’aquests dies. Les famílies que encara no hi són i vulguin afegir-s’hi poden fer arribar la seva petició al correu de centre i nosaltres us hi afegirem. Només necessitem el telèfon mòbil des del qual voleu accedir-hi.
Tot i això, en aquests moments estem convençuts que tots aquests continguts que mirem de transmetre no són prioritaris, i en cap cas volem que suposin cap pressió per a vosaltres. 
El que és necessari ara és poder gaudir de la vida en família, que aquests dies és més intensa, establir bons vincles afectius i un clima agradable, que es pot fomentar a través del joc, els contes, la música, la creativitat... i també d’una dolça abraçada.
Vosaltres coneixeu bé els vostres fills i sabeu què els convé! Tinguem paciència, serenitat i molt sentit comú.
Pel que fa a les informacions generals, us exliquem les més rellevants:
 • De moment, des del Departament d’Ensenyament es desestima i no es considera de cap manera l’opció de donar per finalitzat el curs, tot i que el confinament sabem que s’allargarà fins a finals d’abril.

 • Les proves de Competències Bàsiques de 6è que estaven previstes pel mes d’abril han quedat suspeses.

 • I, pel que fa a l’avaluació, hem optat per unificar la segona i la tercera avaluació en una de sola. D’aquesta manera, les famílies rebreu l’informe d’avaluació a final de curs. 

 • S’estan repartint pel poble de Taradell una seixantena de targetes moneder implementades per la Mancomunitat La Plana, mitjançant Protecció Civil. Els alumnes de la nostra escola que tenien atorgades beques de menjador se’n veuen beneficiats.

 •  I, per acabar, volem comunicar-vos que d’aquí pocs dies rebreu un segon comunicat per part nostra, en què tractarem temes econòmics del vostre interès, com ara les quotes escolars. De moment, tota aquesta qüestió està en procés de tramitació i de decisió per part de la Fundació. Us en mantindrem, però, convenientment informats.

Una abraçada telemàtica!
Junts, a prop, en família, HO SUPERAREM. I que la salut us acompanyi.

L’Equip Directiu.