9 d’abril de 2020

COMUNICAT ESCOLA 03.04.2020


Benvolgudes famílies,

El calendari escolar marca l’ inici de les vacances de Setmana Santa des de demà dia  4 d’  abril  fins al 13  d’ abril, ambdós inclosos. Evidentment,       l’ enduriment actual del confinament a causa del COVID-19 canvia i molt aquesta perspectiva:  ens  quedem  tots  a  casa  i  ens  solidaritzem  amb  l’ actualitat que vivim. Ho fem per responsabilitat i consciència.
Davant d’aquesta realitat que vivim, el nostre claustre de professors ha decidit acompanyar a les famílies fins el dimecres 8 d’abril amb les nostres propostes didàctiques, vídeos, acompanyament dels  tutors, etc.  Per tant, ens mantindrem actius fins a aquesta data. Les activitats que us proposarem pels propers dies, a partir del dilluns 6 d’ abril, seran molt creatives i lúdiques. Pensem que, tal i com fèiem quan érem a l’escola, estem preparant la Pasqua i ens movem en l’ entorn de les seves tradicions (la mona de Pasqua, manualitats, Easter Eggs...).
Pel que fa a la segona avaluació, invalidem el fet que aquesta s’ uneixi a la tercera, com havíem anunciat en un comunicat anterior. Tal i com ens ha dictat el Departament d’ Ensenyament, la segona avaluació que va començar el 8 de gener es va tancar el 12 de març. Els professors, per tant, avaluem els nostres alumnes sobre les activitats, tasques i exàmens realitzats durant aquest període de temps. Entregarem a les famílies, després de les vacances de Setmana Santa, un informe de segona avaluació a través del vostre correu personal. En el cas d’educació infantil, no rebreu aquests informes, tal i com ja estava previst des de principi de curs en el pla anual de l’escola.
Després del 12 de març vam iniciar el confinament i han transcorregut tres setmanes en les quals els mestres hem proporcionat recursos i activitats no avaluables als nostres alumnes. Tot i amb això, els mestres i, en la mesura que els ha estat possible, han fet un seguiment des de les tutories de tots aquests treballs.
A partir del 14 d’ abril s’ inicia el tercer trimestre. Aquest trimestre sembla ser que se centrarà en un entorn virtual, és a dir, es preveu que els nostres alumnes estaran confinats a casa i continuarem treballant online. El claustre de professors i l’equip directiu estem estudiant l’eina més adequada per tal de seguir ensenyant als nostres alumnes de la manera que ens sembli més adient i eficaç. Quan estigui convenientment iniciat el tercer trimestre, us enviarem un altre comunicat a les famílies en què us parlarem d’ aspectes més concrets sobre el nostre treball docent, estratègies i eines que posarem al vostre abast.
En aquests moments, en què hem de prendre aquesta decisió valorem aspectes tan rellevants com els següents: els alumnes aprenen sense el suport directe i humà dels seus mestres, els pares heu de continuar treballant, telemàticament o no, cada alumne presenta les seves pròpies necessitats d’aprenentatge ... Evidentment, som coneixedors de tots aquests factors, serem flexibles i mirarem d’ atendre i acompanyar molt particularment cada situació familiar. Us animem, en aquest sentit, a comunicar- vos amb els vostres tutors de curs.
Per acabar, dir-vos que segons el Departament d’ Ensenyament el curs s’ acabarà al juny i que no s’ allargarà. La nostra escola reprendrà la seva normalitat quan arribi a través d’ Ensenyament la consigna oficial per part del Departament de Salut.
Pel que fa a les preinscripcions escolars pel proper curs 2020 -2021, no disposem encara de cap nova informació. Des del Departament, s’està treballant en buscar la millor fórmula per dur-les a terme.


Ens mantenim en contacte, cuideu-vos molt i rebeu una forta abraçada.


Moltes gràcies,

L’ Equip Directiu.


Taradell, 3 d’ abril de 2020.